Gjør kjøretøyene dine klare til vintersesongen 

Gjør kjøretøyene dine klare til vintersesongen 

Når man bruker kjøretøyene sine ofte, noen ganger så ofte som hver dag – som for eksempel sykkel eller bil, er det enkelt å glemme hvor utrolig viktig det er å drive med vedlikehold før man faktisk trenger det, og ikke bare gjøre det når noe går i stykker. Fordi man er så avhengig av dem man bruker som transport hver dag kan det være lett å glemme, men det aller beste er å gjøre jevnlig vedlikehold, slik at kjøretøyet ditt er klart til å utføre jobben sin, hver dag.  

Når det kommer til kjøretøyer vi bruker i hverdagen er det spesielt to ting som blir brukt mye, nemlig bil og sykkel. Men fordi vedlikehold er så forskjellig her, skal vi gå igjennom de to tingene hver for seg, slik at du enklere kan holde oversikten. 

Bil 

Når det kommer til å gjøre klar bilen din til vinteren, står vinterdekk og frontlykter (eller lykter generelt) øverst på agendaen. Dette er de to viktigste tingene når det kommer til vinterkjøring i Norge, og det å sørge for at dette er i orden er en god start. Du kan alltids legge til en sjekk hver høst for å se om det er noe som skal fikses eller som trenger litt ekstra oppmerksomhet, så gjør dette. 

Husker du dette, kan du være sikker på å kjøre trygt i vinter. 

Sykkel 

Når det kommer til sykkel er det veldig mye slitasje gjennom en sesong, og spesielt hvis du sykler året rundt. Hvis du vil gjøre sykkelen din klar til neste sommer og pakker den bort om vinteren er det bra å vaske den og ikke minst olje kjedet og andre deler som trenger litt ekstra kjærlighet.  

Men hvis den skal gjøres klar til vinteren, så bytt i tillegg til vinterdekk og sjekk lyktene.