Viktigheten av å velge riktig seng

Viktigheten av å velge riktig seng

Når det kommer til helsa vår er det få ting som er mer viktige enn å få nok og ikke minst riktig søvn. For det å ikke sove godt eller tungt nok har faktisk direkte innvirkning på hvordan vi har det både mentalt og fysisk og kan ikke minst påvirke de kognitive evnene våre. Så hvordan legger man til rette for best mulig søvn? Senga er et bra sted å starte. 

Når man skal velge riktig seng er det mange elementer som spiller inn. Det er mange typer senger og madrasser å velge mellom og mange velger for eksempel en kontinentalseng, som er et glimrende valg. Når man har valgt seng skal man også velge de tingene og spesifikasjonene som gjør at senga blir perfekt for akkurat deg og kroppen din, sånn at du kan sove best mulig. 

Fokuser på madrassen 

Det velge seng handler i høy grad om å velge riktig madrass. Her skal man se på hvor hard eller myk madrassen er og der har for eksempel vekt noe å si. For hvis man er litt tyngre skal man velge en hardere madrass sånn at man får den støtten man trenger og det samme gjelder for en som veier lite, for det å velge en hard madrass vil i det tilfellet bety at man ikke synker godt nok ned i sengen og derfor ikke får riktig støtte. 

Når man har gjort det står valget av dyne og pute som neste punkt og her er det viktig å tenke over nakkestilling, som er dirkete påvirket av om man sover på magen, ryggen eller siden, og ikke minst hvor varm man er. Hvor varm eller kaldt man er når man sover påvirker nemlig hvilken type dyne man burde gå for. Med riktig dyne, pute og madrass er det ikke mye som står mellom deg og virkelig god søvnkvalitet.