Vil du sove godt om natten? – slik velger du riktig seng

Vil du sove godt om natten? – slik velger du riktig seng

Å velge en riktig seng er viktig for å kunne sovegodt om natten. Annet enn å være deilig å ligge i, sørger den også for at kroppen din får tilstrekkelig med hvile om natten. Det finnes mange gode senger å velge mellom, og her er det viktig å lytte til din kropp før du kjøper.

Hva som er en god seng, vil være svært individuell. Det varierer fra person til person, fordi kroppene våre har forskjellige behov. Noen foretrekker dessuten en fast seng, fremfor en myk seng. Det er likevel noen hovedkomponenter som burde være til stede i en god seng.

Kontinentalseng eller rammemadrass

Kontinentalseng regnes som en av de beste sengene på markedet, mens rammemadrassen er den mest solgte sengen. Du vil finne et bredt utvalg av de to typene, men det er noen særtrekk som skiller dem. Kontinentalsengen består av tre deler, en boksmadrass, en fjærmadrass og en overmadrass. Den kommer ofte i et stilig design og med tilhørende sengegavl. Sengen er kjent for å være myk og behagelig, samtidig som den støtter kroppen godt.

En rammemadrass består i seg selv kun av selve madrassen i en treramme. Den er som sakt svært populær, mye fordi den finnes i et bredt utvalg av størrelser, og kan kjøpes til en rimelig pris. Kjøper du også ben, en overmadrass et pent sengesett og kanskje til og med en sengegavl, vil du få en komplett seng. Dette er et godt alternativ til deg som har et lavere sengebudsjett. Setter du på ben får du dessuten plass til oppbevaring under, som kan være smart om du bor på et lite rom.

Tips til deg som kjøper seng

Det kan være vanskelig å velge en god seng, selv når du har bestemt deg for en type, finnes det mange varianter i hver kategori. Noen steder kan du prøve sengen i butikken, og dette kan være til hjelp. Ellers er det viktigste å lytte til kroppens behov, og velge en seng som er deilig å ligge i, men som fortsatt gir støtte til kroppen.